MANUAL PENGGUNAAN

Manual penggunaan ini adalah sebagai pengenalan kepada pengguna tentang bagaimana cara untuk mengakses sumber elektronik dan pangkalan data yang dilanggan.

AskZad menyediakan pelbagai pangkalan data dalam bahasa arab seperti; e-buku AskZad: mengandungi lebih daripada 24,000 buku digital, Jurnal AskZad: mengandungi indeks lebih daripada 700 jurnal, 191 jurnal daripadanya terdapat dalam Teks Penuh.

BLIS ialah Perpustakaan Bernama yang menawarkan Perkhidmatan Infolink. Portal penyelidikan ini yang kaya dengan maklumat dan mudah serta menyediakan akses kepada berita dan maklumat penting mengenai Malaysia.

Clinical Key adalah akses anda kepada kemajuan terkini dalam bidang klinikal.

CLJ lAW Membolehkan pengguna mengakses kes yang dilaporkan dalam Jurnal Undang-Undang Semasa Malaysia, perundangan Malaysia, pelbagai artikel undang-undang, dan terjemahan istilah undang-undang.

eImtiyaz adalah repositori institusi Universiti Sains Islam Malaysia (USIM). Pengguna boleh mendapatkan maklumat dan bahan perpustakaan dalam pelbagai bidang.

eImtiyaz adalah repositori institusi Universiti Sains Islam Malaysia (USIM). Pengguna boleh mendapatkan maklumat dan bahan perpustakaan dalam pelbagai bidang.

Bilangan jurnal / buku dalam HeinOnline Core International Collection adalah: Law Journal Library (1,932 jurnal), World Constituitions Illustrated (4,103 judul termasuk perlembagaan, buku, majalah dan banyak lagi), English Report, Full Reprint (163 judul), United Nations Koleksi Undang-Undang (642 judul (lebih dari 1,883,000 halaman kandungan)), Pangkalan Data Sumber Hukum Asing & Antarabangsa (178 judul yang kebanyakannya terdiri daripada jurnal dan buku tahunan), Klasik Undang-Undang (4.637 karya).

lawnet.com.my adalah laman web PNMB-LawNet, Bahagian Internet Percetakan Nasional Malaysia Berhad (PNMB). Kami menyediakan Koleksi Perpustakaan Undang-Undang Malaysia dalam talian yang mengandungi teks PENGUASAAN Undang-Undang Malaysia.

Lexis Advance adalah platform penyelidikan dalam talian yang inovatif yang membolehkan profesional undang-undang hari ini mengakses penyelidikan yang dipercayai dari LexisNexis® dengan cepat dan mudah.

Selamat datang ke Katalog Perpustakaan Universiti Sains Islam Malaysia (OPAC) kami. Ia menawarkan carian yang cekap dan berkesan untuk mendapatkan koleksi perpustakaan yang terdapat di Perpustakaan USIM.

ProQuest komited untuk memperkasakan penyelidik dan pustakawan di seluruh dunia. Kandungan dan teknologinya yang inovatif meningkatkan produktiviti pelajar, sarjana, profesional dan perpustakaan. ProQuest menyimpan maklumat yang kaya, luas sama ada arkib sejarah atau penemuan saintifik hari ini – dan membungkusnya dengan teknologi digital yang meningkatkan penemuan, perkongsian dan pengurusannya. Untuk perpustakaan akademik, korporat, kerajaan, sekolah dan awam, serta penyelidik profesional, ProQuest menyediakan perkhidmatan yang membolehkan pemerolehan, pengurusan dan penemuan koleksi maklumat secara strategik.

ScienceDirect adalah laman web yang menyediakan akses berdasarkan langganan ke pangkalan data penyelidikan saintifik dan perubatan. Ia memuat lebih daripada 12 juta kandungan dari 3,500 jurnal akademik dan 34,000 e-buku.

SpringerLink adalah pangkalan data teks penuh bersepadu untuk jurnal dan buku yang diterbitkan oleh Springer. SpringerLink pada masa ini menawarkan lebih daripada 1.250 jurnal yang dikaji sepenuhnya dan lebih daripada 10,000 buku dalam talian.

Turnitin menyediakan instruktur dengan alat untuk melibatkan pelajar dalam proses penulisan, dan menilai kemajuan pelajar dari masa ke masa. Turnitin digunakan oleh lebih daripada 30 juta pelajar di 15,000 institusi di 140 negara.

Lebih daripada 1.9 juta doktor di 190+ negara bergantung pada UpToDate® untuk membuat keputusan perawatan terbaik dan mengikuti standard kontemporari dalam aliran kerja dan dalam perjalanan. UpToDate adalah satu-satunya sumber yang berkaitan dengan peningkatan hasil pesakit dan prestasi hospital, dan kajian menunjukkan bahawa doktor yang menggunakan UpToDate mengubah keputusan mereka 30 peratus masa. Lebih daripada 7,100 pengarang, penyunting, dan pengulas perubatan terkenal di dunia menggunakan proses penyuntingan yang ketat untuk mensintesis maklumat perubatan terkini menjadi cadangan berdasarkan bukti yang dipercayai. Setiap hari, doktor melihat topik yang merangkumi 25 kepakaran lebih daripada 1.6 juta kali.